Uthållighet

Uthållighet är en viktig egenskap för alla som bestämmer sig för att ta nya grepp – oavsett om du startar ett nytt företag, ska uppnå stora utmanande mål eller något som kräver att du utför stora och kraftfulla uppgifter.

Uthållighet är kraften att stå emot något utmanande, förmågan att göra något svårt under en lång tid.

När du har uthållighet vet du att du kan hantera konsekvenserna av personliga beslut och du är villig att hålla dig till det.

En av de främsta anledningarna till att människor misslyckas i sin egen verksamhet är för att de inte har uthålligheten att fortsätta driva efter att de misslyckats. Och de flesta av oss misslyckas och misslyckas och misslyckas igen!

Disciplin kontra uthållighet
Disciplin och uthållighet är egentligen två separata saker. Du kan vara otroligt disciplinerad men ändå inte kunna tolerera smärtan av uthållighet. Engagemang, självdisciplin och uthållighet är alla egenskaper hos en som har förmågan att stå ut över tid.

Trots motgångar kan framgångsrika entreprenörer hålla målet i åtanke och driva igenom sina utmaningar. Med tid och erfarenhet upptäcker och sätter man ett bra tempo för sig själva och fortsätter vidare.

Malcolm Gladwell, författare till ”The Outlier”, säger att det tar 10 000 timmar att komma till ett mästerskap. De flesta människor slutar långt före sina 10 000 timmar för att de blir uttråkade, de ser inte förbättringar tillräckligt snabbt eller de tror att de har ”gjort tillräckligt” och går vidare till sitt nästa äventyr.


Uthållighet utvecklas varje gång du avvisar frestelsen att ge upp. Från att kämpa mot svårigheter, att hålla sig fokuserad till att uthärda oväntade utmaningar, hantera jobbiga kunder och hantera en ständigt föränderlig affärsekonomi, är det lätt att nå en punkt där du inte tror att du kan eller bör fortsätta.

Du måste förstå att det inte är när du är på toppen av ditt mål som du upptäcker ditt bästa jag … det är när du tar dig igenom dina jobbigaste timmar som din sanna styrka kommer fram. Det är när de flesta skulle ge upp och sluta leta efter nästa lösning som misslyckanden uppstår.

Hur bygger man uthållighet?
Till att börja med måste du komma igenom växtvärken för att nå ditt mål. Förbered dig nu för att ditt stora visionsmål ska gå i uppfyllelse, för när du behöver agera – när det dyker upp – är tiden att förbereda förbi. Börja nu med att utveckla egenskaper som hjälper dig att lyckas när tiderna är svåra.

ett bra citat från Caroline Myss, författare till Entering the Castle, ”Utan förmågan att uthärda är du otålig, krävande, kortvarig och du tenderar att överge projekt som du är ämnad att slutföra eftersom du inte omedelbart kan se deras betydelse… Med uthållighet vet du att du kan överleva allt som begärs av dig.”

Ett Tydligt Mål Stärker Motivationen